Hovedseksjon

Eksamen: trekkdatoer og gjennomføring

Trekkdatoer vår 2022

Skriftlig eksamenstrekk - AVLYST VÅR 2022

Skriftlig eksamenstrekk publiseres torsdag 12. mai 2022 klokken 09.00. Dette gjelder alle skriftlige eksamener på alle trinn. Fellessensur er 16. og 17. juni 2022.

Muntlig og muntlig-praktisk eksamenstrekk - AVLYST VÅR 2022

Muntlig og muntligpraktisk eksamenstrekk vil være i juni. Datoer vil bli frigitt rett før eksamen på grunn av mulige endringer som kan oppstå i perioden. Minner om at siste skoledag i år er 17. juni 2022. Vi ber om at elevene er på skolen frem til siste skoledag.

Trekkregler

Eksamen i VG1

Omlag 20 % av elevene skal trekkes ut til eksamen i ett fag, skriftlig, praktisk, muntlig eller muntlig- praktisk.
Avsluttende fag i VG1 for studiespesialisering er engelsk, naturfag, geografi, samfunnsfag og matematikk.
Avsluttende fag i VG1 for idrettsfag er engelsk, naturfag, matematikk, og toppidrett/breddeidrett.

Eksamen i VG2

Alle elever skal trekkes ut til eksamen i ett fag; skriftlig, praktisk, muntlig eller muntlig-praktisk.
Avsluttende fag i VG2 for studiespesialisering er fremmedspråk, matematikk, og alle programfag.
Avsluttende fag i VG2 for idrettsfag er fremmedspråk, matematikk, geografi, samfunnsfag, treningslære 1, aktivitetslære 2 og toppidrett/breddeidrett.

Eksamen i VG3

Elever på studiespesialiserende skal opp i 4 eksamener:

• Obligatorisk skriftlig eksamen i norsk hovedmål
  • Skriftlig eksamen i to trekkfag. For alle elever er eksamen i norsk sidemål et trekkfag. Elever med fritak for vurdering med karakter i skriftlig norsk sidemål skal trekkes ut i andre fag.
  • Én muntlig, praktisk eller muntlig-praktisk eksamen.

Elever på idrettsfag skal opp i 4 eksamener:

• Obligatorisk skriftlig eksamen i norsk hovedmål
  • Elevene skal trekkes ut til eksamen i tre fag, skriftlig, muntlig eller muntlig-praktisk. Minst ett trekkfag skal være innen programområde for idrettsfag.

Skriftlig eksamen

• Alle elever må gjøre seg kjent med skolens eksamensreglement og tillatte nettsider under eksamen. All informasjon om eksamen ligger i Teams under filer og egen mappe kalt Eksamen.
  • PC må slås av og på før eksamen for å bli oppdatert.
  • Elevene må lage en eksamensmappe i filutforsker-windows (C)-Høyreklikk-ny mappe.
  • Se udir.no for eksamensveiledning og tidligere eksamensoppgaver
  • Sjekk at alle programmer på PC-en fungerer som de skal.

Ulike eksamensformer:

Muntlig og muntig-praktisk eksamen

48 timer før eksamen:

Trekket publiseres i Visma Inschool klokken 09.00 Elever som blir trukket til eksamen får dagen til selvstudier hjemme. De som ønsker kan være på skolen.

24 timer før eksamen:

Elevene møter faglærer til forberedelse klokken 09.00 der de trekker tema/oppgave.

Eksamensdagen:

Muntlig eksamen varer i inntil 30 min. Muntlig-praktisk eksamen varer i inntil 45 min. Elevene får karakter og begrunnelse etter endt eksaminasjon.