Tidligere elever

 

Vi starter med Nicoline:

På Bjerke opplevde jeg et veldig godt klassemiljø, hvor jeg ble kjent med flere som er blant mine beste venner i dag. Jeg hadde lærere som var svært kompetente og inspirerende. Bjerke var for meg en skole med trygge rammer som inspirerte og gjorde det mulig for meg å gjøre det bra både på skolen og med fotball.

Etter Bjerke har jeg gått 4 år på Norges Idrettshøgskole, hvor jeg er utdannet idrettspedagog. Nå studerer jeg historie på Universitetet i Oslo, for å kunne undervise i dette faget ved siden av idrettsfag. Jeg ønsker å jobbe som lærer på en vgs med idrettslinje. Ved siden av studier har jeg spilt fotball, men valgte å legge skoene på hylla etter årets sesong (2013). Jeg har spilt til sammen 5 år for Linderud-grei i 1 divisjon og toppserien (i dag Grei) og de to siste årene for Kolbotn i toppserien.

Vennlig hilsen Nicoline

 

 

Mari drev med turn, derfor valgte hun Bjerke videregående skole.

Jeg gikk på idrettslinjen på Bjerke vgs fra 2006-2009. Det passet meg perfekt fordi jeg kunne kombinere turn som toppidrett og ha teoretiske idrettsfag som jeg er interessert i. Kompetente og engasjerte lærere bidro til et godt læringsmiljø som jeg satte veldig stor pris på. Vi var også på mange fine studieturer som jeg vil ha som minner resten av livet. I dag går jeg første året master i Sports Management på Norges idrettshøgskole, i tillegg til at jeg fortsatt driver aktivt med turn. Bjerke vgs er en skole som bevarer idrettsgleden og har lærere som bryr seg om deg.

Mvh Mari Eliassen

 

 

 

 

 

Magne Håheim:

Bjerke VGS har fungert som en portåpner for meg. Jeg gikk ut av ungdomsskolen med to store interesser, og det var film og teater. Jeg klarte ikke å bestemme meg for hva jeg ville søke, så jeg valgte Medier og Kommunikasjon på Bjerke. Her fikk jeg jobbe masse med film, samtidig som jeg var skuespiller i tre år på Bjerkerevyen. Etter Bjerke søkte jeg meg inn på NISS og gikk på deres Film- og TV utdanning. Jeg skrev en pilot til en hel TV-serie som jeg spilte inn, før jeg søkte meg inn på Romerike Folkehøyskole. Der studerte jeg ved deres velkjente Musikk- og teaterlinje. Her fikk jeg mersmak på musikallivet, og kom året etter inn på Musikkteaterhøyskolen i Oslo, hvor gikk jeg i to år og fikk fagbrev som musikalartist. I dag driver jeg mitt eget firma hvor jeg leier ut kamerautstyr, skriver journalistikk, fotograferer, filmer og er jobbsøkende musikalartist. Alt dette takket være et godt grunnlag fra Bjerke VGS!

 


Snart jurist. Møt Ellen Vang, tidligere Bjerkeelev:

Det beste med Bjerke når jeg gikk der, var klassemiljøet. Vi hadde mange fine klasseturer som gjorde samholdet i klassen til noe helt spesielt. I tillegg var det et godt faglig nivå på undervisningen, og skoletreningene ble godt tilpasset klubbtreninger. Etter Bjerke begynte jeg på jussen ved Universitetet i Oslo, og er ferdig jurist i mai 2014. Etter videregående fortsatte jeg også med fotball, og spiller i dag i toppserien for Kolbotn IL

 

 

 

 

 

 

Jonas Madsen er en tidligere elev som tok idrettsfag:

Bjerke vgs var for meg et sted hvor man kunne kombinere det å være med på mange forskjellige idretter med å få tilrettelagt et godt opplegg i sin egen idrett. Vi hadde et strålende klassemiljø og en var en samling av Oslos herligste østkantungdom. Studerer i dag profesjonsstudiet i psykologi på NTNU i Trondheim.

 

 

 

 

 

 


Olav gikk ut medier og kommunikasjon 2008:

Jeg gikk medier og kommunikasjon på Bjerke og gikk ut i 2008. Fra tiden min på skolen husker jeg særlig det gode miljøet og de mange dyktige lærerne. Medier og kommunikasjon er en god linje for dem som har lyst til å jobbe med "noe" innenfor media. På Bjerke husker jeg vi fikk prøve litt av alt, fra fotografi og journalistikk, til dokumentarfilm og webdesign. I tillegg får man generell studiekompetanse.

Etter tiden min på Bjerke studerte jeg journalistikk i Volda. I dag jobber jeg som journalist i Aftenposten Osloby. Selv om man spesialiserer seg videre i utdanningen, er det godt å ha "litt av alt" som grunnlag senere i arbeidslivet. Det fikk jeg på Bjerke.

Olav Eggesvik
Journalist, Aftenposten/Osloby

 

 

I vår serie om "gamle elever" og hvor veien gikk etter Bjerke, er turen kommet til Jessica:

Jeg var elev på Bjerke videregående skole fra 2008-2011. Jeg gikk på studiespesialisering. Her var det flinke faglærere som hadde meget god kompetanse innenfor de forskjellige fagene. Jeg var veldig usikker på hva jeg skulle gjøre etter vgs, men fikk interesse for jus gjennom faget rettslære på Bjerke. Miljøet på Bjerke er kjempebra, og jeg trivdes veldig godt med mange nye venner som jeg fikk. Sitter igjen med gode minner fra Bjerke.
Studerer nå jus v/ UIO

 

 

 

 

 

 

Erkan valgte medier og kommunikasjonsprogrammet:

I løpet av mine 3 år på Bjerke VGS har jeg vært igjennom flere områder som jeg har hatt og fortsatt har stor interesse av.

Gjennom MK-linjen har jeg både fått en generell studiekompetanse og gode fordypninger i kreative fag. Dyktige faglærere i spesielt webdesign/-utvikling samt foto, film og journalistikk har kvalitetssikret egenskapene mine innenfor dette området. Takk til dere alle!

Muligheten for å veksle mellom ulike valgfag på Bjerke VGS har vært avgjørende for motivasjonen, fordi man gjerne vil være gjennom det meste som virker interessant. Det er alltid fornuftig å banke på døren til en rådgiver om man har et ønske.

På Bjerke VGS stod det ofte mellom følelser og fornuft mtp. videre veivalg etter VGS. Jeg har alltid likt å ha mange baller i luften, noe som jeg har oppdaget underveis. Det har vært mulig å kunne velge realfag selv om man går MK. Her må jeg takke mattelærer Eirik Ervik, som har motivert meg godt under elevsamtalene.
Jeg føler at jeg ikke har gått glipp av noe som helst i løpet av disse årene på Bjerke VGS. Det positive miljøet på skolen er en stor støtte i seg selv. På denne skolen er det egentlig bare du selv som kan være en stopper for hvor mye du kan gjøre, i de fleste tilfeller. Det er snakk om hvor mye du selv orker å bidra med, for resultatene kommer etter.
I skrivende stund er jeg inne i mitt tredje år som økonomistudent, med fordypning i finans og ledelse, på HiOA. En av planene er å gå videre for master!

  

  

Elif tar sykerpleieutdanning etter å ha gått studiespesialisering på Bjerke:

Jeg gikk alle mine tre år på Bjerke fordi dette var en skole jeg trivdes godt på. Jeg gikk på studiespesialisering, hvor jeg var godt fornøyd med lærerne og klassemiljøet. Nesten alle vennene jeg har kontakt med i dag er fra Bjerke. Jeg anbefaler Bjerke til alle sammen som skal søke på en videregående skole til våren fordi denne skolen har mye å gi til elevene sine. Lærerne på skolen er veldig flinke, og er hjelpsomme og gir gode tilbakemeldinger på vurderinger man har hatt i løpet av et skoleår. Jeg er veldig glad for at jeg valgte Bjerke skole, og er glad for at jeg valgte å gå alle mine tre år på denne skolen.

Nå i dag studerer jeg sykepleie i 2.året på Høgskolen i Oslo og Akershus, og trives med det. Det er viktig å finne ut av hva man er interessert i, og hva man liker å drive med. Det er derfor jeg har valgt å studere sykepleie i og med at jeg liker å jobbe med mennesker. Ved siden av studier driver jeg med kampsport – kickboksing og for tiden gjør jeg meg klar til februar hvor jeg skal være med i Norges Cup i Bergen i kickboksing.

Vennlig hilsen Elif

 


Marte Jørgensen valgte studiespesialisering på Bjerke:

Jeg gikk ut av Bjerke i 2012 og har ingenting annet enn gode minner derfra. Miljøet var bra, lærerne flinke og det var veldig godt lagt opp til å kunne satse på idrett ved siden av skolen Jeg gikk studiespesialiserende og valgte toppidrett som et av mine fag Det gjorde at jeg kunne satse 100% på både sprint og skolen. Jeg er glad jeg tok det valget, da Bjerke kunne tilby meg det beste av begge deler.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bjørnar Holmvik gikk på idrett:

For min egen del, så var lærerne utrolig flinke til å legge til rette for at jeg skulle få satset på fotball.
De laget ekstra oppgaver for å kompansere for de timene jeg ikke fikk vært i, slik at jeg fikk gitt lærerne et godt grunnlag for å gi meg karakter i faget. Dette ble helt avgjørende for at jeg skulle kunne fullføre vgs og i tillegg satse 100 % på fotballen.

Vi i fotballgruppa hadde meget dyktige fotballtrenere, som vet hva man trenger for å bli bedre. Så treningen inneholdt bla gode tekniske øvelser hvor man får utfordret seg selv hele veien.

Så hvorfor velge Bjerke vgs?

- MEGET godt miljø
- Lærer som skjønner at du driver med idrett og er flinke til å finne løsninger
- Som gjør at du kan fullføre skolen, uten at det går utover idretten din
- Dyktige trenere innenfor din idrett

Klubber jeg har spilt for:
Grei
Stabæk 2002-2008
SK Brann 2009-2011
Sandnes Ulf 2012- Juli.2013
Kalmar FF Juli. 2013 -->

 


Erik kombinerte idrett med å skaffe seg et solid utgangspunkt for videre studier:

Hei! Det jeg først og fremst likte med Bjerke var det gode klassemiljøet vi hadde i klassen. Jeg tror friluftsturene bidro sterkt til dette. Jeg likte også den store graden av frihet jeg fikk til å styre treningsopplegget mitt og støtten jeg fikk fra trener Arne. Jeg studerer idag til å bli sivilingeniør innen produktutvikling og produksjon på NTNU i Trondheim.

 

 

 

 

 

Markus gikk på medier og kommunikasjon:


Velger du ST, MK, ID eller MDD på Bjerke, blir du klar for å studere på høyskole eller universitet. Tenk over hvor du vil gjøre det best, hva vil være din inngang til videre studier? 

Bjerke er en positiv skole med bra miljø. Imøtekommende og framtidsrettede lærere som gjorde meg klar for høyere utdanning, og flinke rådgivere som hjalp meg velge riktig studieretning.

Studerer nå: Sivilingeniør i bygg og arkitetkur på UMB. Var også i forsvaret hvor jeg var i ingeniørbataljonen.

Lykke til med åpen dag!

 

 

 


På Bjerke jobber vi for at du som elev skal få utviklet ditt talent. Møt Sargi som gikk ut sommeren 2012:


Jeg heter Sargi Singh og var elev ved Bjerke Vgs perioden 2009- 2012. For en jente med store interesser for idrett i tillegg til studiene, var Bjerke et perfekt valg. Jeg kombinerte studiespesialisering og basket toppidrett, noe som passet meg utmerket. Med en flott toppidrettsgruppe og flinke lærere som hadde mye kunnskap og lidenskap for fagene de underviste i, fikk jeg tre kunnskapsrike og flotte år på Bjerke.

På Bjerke er det svært godt miljø blant elevene, også på tvers av utdanningsprogram og trinn . I tillegg er rådgiverne og lærerne tilgjengelig til enhver tid. Med god oppfølging i timene og god faglig hjelp etter skoletid, er alt lagt til rette for enhver elev til å nå sine mål.

Nå studerer jeg jus ved det Juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo, og trives svært godt. Interessen for jus fikk jeg gjennom undervisningen i rettslære på Vgs.

Mvh Sargi

 

 

Hils på Maulisha, som nå er student på NTNU:

Det er ikke lenge siden jeg var elev på Bjerke VGS. Nå studerer jeg industriell økonomi og teknologiledelse (indøk) på NTNU i Trondheim. Indøk er et femårig masterstudie som gir en tverrfaglig kompetanse innenfor teknologi og økonomi.
Da jeg gikk på Bjerke, møtte jeg stadig på utfordringer på skolen. Jeg setter derfor stor pris på de meget ressurssterke og begavede lærerne som veiledet meg gjennom skolegangen. De gav meg inspirasjon og motivasjon til å stå på og yte mitt beste.
På Bjerke ble jeg kjent med mange artige og interessante medelever som kunne bidra med å lyse opp dagen. Jeg fikk mange gode venner som jeg tilbrakte tid med i den ellers krevende skolehverdagen.
Tiden min på Bjerke ble fylt med latter, lesing/regning, (i blant soving), og stress, men til gjengjeld har disse årene forberedt meg godt til tida videre.

 


Les hva Thomas sier om medier og kommunikasjon på Bjerke:

Mitt navn er Thomas Bjørnstad og jeg gikk ut av Bjerke i 2012. Jeg gikk på medier og kommunikasjon. Nå studerer jeg film ved Noroff fagskole i Oslo og er halvveis til batchelor i Cinematography (Filmfotograf). Det som var bra med Bjerke var faglærere med god kompetanse innenfor media, og evnen til å engasjere elevene. Jeg er veldig førnøyd med den kunnskapen jeg sitter igjen med etter Bjerke i forhold til film. Når jeg begynte å studere film satt jeg med mer kunnskap en de fleste andre takket være gode faglærere. Hadde det ikke vært for en av mine faglærere så hadde jeg mest sannsynlig ikke studert det jeg gjør i dag.

 

 

 

 

Eirik Bakke gikk studiespesialisering, og hadde toppidrett som valgfritt programfag:

For meg ble Bjerke et naturlig valg. Det gav meg muligheten til å gi 110% i skisporet og med lærebøkene. Lærerne ved Bjerke gav meg den tryggheten og den kunnskapen jeg trengte for å komme inn på mitt drømmestudium,- medisin.
Kombinasjonen av toppidrett og studiespesialisering er blant byens beste, og du vil ikke angre på valget av Bjerke videregående skole. Det har hvertfall ikke jeg gjort.

Nå studerer jeg medisin ved NTNU i Trondheim.

 


Mau Hing tilhører det siste kullet som gikk ut fra Bjerke. Han valgte studiespesialisering:

Jeg heter Mau Hing og kom til Norge i 2009. Jeg var elev på Bjerke Vgs 2010-2013. For en utlending er det enda vanskeligere å studere alle fagene på norsk, men ved hjelp av de flinke og tålmodige lærerne, som ga meg en interesse for fagene, trivdes jeg veldig godt på Bjerke. Miljøet er spesielt hyggelig, og lærerne betrakter elevene som sine gode venner. Man får mye faglig hjelp både i timene og utenfor skoletid. Elevene oppførte seg vennlig, slik at det sosiale miljøet på skolen også var bra.
Nå går jeg på NTNU i Trondheim og studerer for å bli petroleumsingeniør. Det gode grunnlaget i realfagene fra Bjerke, gjør studiene på universitetet for å bli ingeniør mye lettere.