Future science-linja

Roboten Pepper besøker Bjerke

Hvorfor velge future science?

Ønsker du å studere de klassiske realfagene på en moderne måte? Skal du begynne på videregående til høsten, og er nysgjerrig på realfag og teknologi? Har du lyst til å vite mer om hvordan de store bedriftene jobber med realfag? Kunne du tenke deg en mer praktisk tilnærming til hva du lærer på skolen? Da kan realfagslinja future science være noe for deg!

Dette får du på future science

• Gå i egen klasse alle 3 årene, også i programfagene
  • Full fordypning i realfag (med opptil 4 realfagspoeng, avhengig av dine valg av programfag)
  • Generell studiekompetanse
  • Du blir godt forberedt til videre studier innen realfag
  • Sammenheng mellom fagene, med fokus på realfag
  • Jobbe variert og utforskende, med fokus på kritisk tenking og problemløsning
  • Være del av en kollokviegruppe med fire elever som støtter hverandre, og en mentor
  • Prosessorienterte vurderingsformer
  • Vi får besøk av og besøker eksterne samarbeidspartnere fra næringslivet
  • Være "jobbskygge" og følge en som jobber med realfag for en dag
  • Turer med faglig fokus, med og uten overnatting

Oppbygning og fag

VG1 på future science

• Future science-linja er ulik vanlig studiespesialisering ved at helse klassen tar faget informasjonsteknologi 1 i tillegg til de vanlige fellesfagene. Du får altså 5 skoletimer med i uka enn vanlig studiespesialiserende på VG1, og kan dermed ta ett fag mindre på VG3.
  • Du tar matematikk 1T (eller matematikk R1 dersom du har fullført matematikk 1T på ungdomsskolen)
  • De andre fagene vinkler oppgavene og undervisning mot realfag og teknologi
  • Du vil dra på besøk til bedrifter og få virkelige oppdrag fra næringslivet.

VG2 på future science

VG3 på future science

Hvordan søke på future science?

Du søker på tilbudet på vigo.no. Se etter studiespesialisering med future science.

Video om Future science på Bjerke